Hundförarkläder

Som hundägare behöver du vara utomhus i ur och skur, så det gäller att ha rätt kläder på sig. Ska du dessutom få med alla träningsprylar, belöningar, koppel, bollar osv är det nödvändigt med stora fickor eller en bra träningsväst.

Drover JacketNär regnet vräker ner finns det inget bättre att ha på sig än en riktig oljerock. Min favorit är oljerock Drover Jacket från Brand By Nature. Den är helt vattentät och har stora och bra fickor med plats för allt man behöver. De är stora i storlekarna, så mät noga innan du köper (eller kontakta deras utmärkta kundtjänst så får du hjälp snabbt). De har även byxor, västar, hattar mm som är helt vattentäta.

Bobergs hundförarväst är väldigt bra med många fickor. Den har många bra fickor som man kan lägga ner allt man behöver ha med sig på promenaden i. Den är ganska stor i storlekarna, så mät innan du beställer.
Klicka för att förstora Muckbootsen är de bekvämaste stövlarna jag provat. Möjligtvis kan de vara lite varma, men fötterna glider inte omkring, de har uppbyggd sula och bra passform.
MEINDL KANSAS GTX M BROWN Kängorna (Meindl Kansas) är helt vattentäta och mycket sköna att gå i så när det inte regnar tar jag alltid dem istället för stövlarna.
Keen Shasta dam Vattentäta gympaskor är också bra att ha eftersom jag hatar att bli blöt om fötterna.
Sandalerna (Keen Venice H2)  har tåskydd så att du inte slår i tårna. De går också att gå i vatten med då sulan är räfflad och ger bra grepp. Nackdelen är att får det är svårt att få ut grus ur dem.
  Min favoritjacka är Bergans Glittertind Lady Jacket. Den är figursydd, smidig och vattentät.
  Vad gäller regnbyxor tycker jag Bergans Stranda Lady Pants är bra (utan hängslena och skyddslapparna på knäna). De är väldigt bra eftersom man kan ta av och på dem med skorna på då de har dragkedjor i sidorna som man kan öppna. Det är väldigt smidigt när vädret är ostadigt och man snabbt vill kunna hoppa i och ur regnbyxorna.
Regnar det inte kan man ju ha nästan vad som helst på sig när man är ute med hundarna, men ska man gå i lite högt gräs eller om det är lite fuktigt är det oftast smidigare med lite kraftigare byxor. Jag tycker om Fjällrävens Karla med avtagbara ben
Jag gillar även Fjällrävens Daloa MT Shorts, det är som en kjol över ett par shorts i ett tunt och smidigt material som torkar väldigt fort.